03 兩個1984_圖片(已授權)  

 

兩個1984 Dual 1984

台灣 Taiwan │ 2014 │ 25min │高俊宏 KAO Jun-honn

 

 

關於1984 年地球兩端的兩件事:「英國礦工大罷工事件」、「台灣海山一坑爆炸及礦業衰亡」,其背後皆牽涉了至今三十年來新自由主義全球化的衝擊。高俊宏在曼徹斯特駐村期間,重回現場拍攝這英國社會勞工抗爭代表性的一役。

 

In reference to the globalization of neoliberalism in the last 30 years, two significant events happened in 1984, both related to the mining industry – the mass rally in UK, and the Hai-san mine disaster in Taiwan.

創作者介紹

2014 CNEX 國際華人紀錄片影展

2014 CNEX 影展 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()